MSE_EXT_R1_0011.jpg

Naselje hiš Rakovlje, Braslovče

Samostojne hiše in dvojček

•  3 podaljšana gradbena faza

Samostojna hiša

€288.000,00

ZAČETEK PRODAJE KONEC AVGUSTA 2022

Dvojček

€216.000,00

 
 

Informacije o gradnji

V občini Braslovče v Savinjski dolini, nastaja naselje novih, moderno zasnovanih hiš in dvojčka. V naselju bo celoto sestavljalo 5 samostojnih hiš in en dvojček. 

Braslovče so eno najstarejših naselij v Spodnji Savinjski dolini in v Sloveniji. So tudi središče občine Braslovče. Braslovče so slikovit trg pod Dobrovljami, obkrožen v ravninskem delu bogatim s hmeljišči, na zahodnem z gozdovi, Braslovškim in Žovneškim jezerom, gradom Žovnek, prvim domovanjem celjskih knezov. Več o sami občini, si lahko preberete tukaj https://www.braslovce.si/.

V občini Braslovče je vsa potrebna infrastruktura Samo naselje se nahaja na samem robu sreedišča naselja Braslovče. Osnovna šola je oddaljena cca 500m2. Do AC priključka (Šentrupert) je 4km oz 5 min vožnje.

Tehnični opis

Tehnične lastnosti gradnje

Hiše bodo zgrajene do 3. podaljšane gradbene faze (zaprta hiša, fasada in grobo urejena okolica). Gradnja je klasična opečnata z zidaki debeline 30cm in fasadnim ovojem 20cm. Temelji bodo izbedeni kot armiranobetonska plošča. Stopnice za dostop do nadstropja, bodo izvedene kot AB.

Streha

Streha bo izvedena kot klasična simetrična dvokapnica naklona 35°, z leseno konstrukcijo in toplotno izolacijo (20 cm), krita z opečno kritino. Orientacija slemena bo prilagojena obstoječim objektom v okolici in sicer SV-JZ. V sklopu strehe bo dvokapna streha in streha minimalnega naklona, ki ima kritino iste barve kot streha - temno siva pločevina ali strešna folija.

Fasada

Fasada bo klasična, toplotno izolativna kontaktna fasada z zaključnim slojem v barvi po izbiri projektanta: Fasada bo izvedena v kombinaciji ometa, v svetlih tonih (kremna barva) in s temnejšimi poudarki v sivih tonih in steklu.

Stavbno pohištvo

Okna bodo s trislojno zasteklitvijo s PVC profili. Opcija je tudi druga kombinacija (PVC).

NOSILNI ZIDOVI V PRITLIČJU IN MANSARDI
Obodni nosilni zidovi v pritličju, in mansardi bodo zidani z modularnimi opečnimi bloki debeline 29 cm. Vzdolžni notranji nosilni zid bo izveden iz modularnih opečnih blokov debeline 19 cm. V vseh vogalih in križanjih nosilnih zidov bodo izvedene vertikalne armiranobetonske protipotresne vezi, ki bodo v vsaki etaži povezane s horizontalno protipotresno vezjo v ležišču plošče. Prečni nosilni notranji zidovi bodo izvedeni z opečnimi modularnimi bloki, debeline 29 cm.
STROPNA KONSTRUKCIJA
Stropna konstrukcija bo nad pritličjem armiranobetonska plošča., debeline 16 cm.

V hišo bodo pripeljani vodi za vodovod, elektriko in kanalizacijo. Končne priklope (vodovod in elektro), uredi kupec sam.

Hiše bodo do 3. podaljšane gradbene faze dokončane marca 2023.